tumblr_nahx2fyZDo1teon07o1_1280 (1)

”Det här lidandet och denna mardrömmen vi lever i är en illusion skapad av ett infekterat släkte. Detta måste en gång för alla få ett slut. Låt oss gå samman. Låt oss marshera och hämta alla våra kidnappade systrar. Undervisa och dela med oss av den kunskap som patriarkatet vill förinta. Låt oss resa oss mot övergrepp och våld. Varenda liten gatuflicka och bortglömt barn ska hämtas hem. Varenda syster i fattigdom och förtryck. Vi ska omfamna er. Vi ska komma som en armé av änglar. Vi ska hämta hem er. Sopa gatorna rena. Kvar är tomna tvättbaljor och minnen av gråtande barn. Kvar är repen som vajar i vinden där våldtagna kvinnor hängt. Kvar är gropar och blodiga stenar som kastats på kvinnor i vita lakan. Kvar är panka hallikar och tomma kök. Vi ska bygga en by, en stad, varför inte ett land? Där ni ska få pusta ut. Få uppfostra era barn. Få gråta och skratta i varandras armar. Medans vi väntar på sönerna. Dom som vill ha kärlek och fred. Ni ska få se. Att det inte blir så mycket av världen. När kvinnorna sagt upp sig och lämnat sina burar. Om än denna platsen bara finns i mitt hjärta. Så får ni alla plats där. Alla mina systrar, döttrar och mödrar. Mitt hjärta är en plats för er där ni alla ryms och det är så stort att det en dag kommer växa till en plats där vi får gro. Börja om från början. När jag blundar hör jag era rop i mitt hjärta och jag vill ropa tillbaka “vi kommer! Håll ut”. Vi kommer. Håll ut. Helvetet ska få ett slut.” // Imelda Cruz

Kommentera